19 Haziran 2012 Salı

Tübitak'ın vaat dolu Pardus toplantısının özeti


Pardus'un geleceği hakkında bugün Tübitak'tan beklenen basın toplantısı yapılmış, internet sitelerine düşen haberlerden ikisini okurken önemli cümleleri aşağıya not ettim, özet gibi oldu, ileride belki dönüp bugünlere bakmak isteyen olabilir.

11 Haziran 2012 Pazartesi

Unutulan Windows parolasını silmek veya değiştirmek

İşyerindeki personel yaz tatilinde kafayı resetleyip geliyor ve Windows kullanıcı parolasını unutmuş oluyor mesela, parolayı silmek veya değiştirmek SystemRescueCD ile 2dk.lık iş. Bunu önceden indirip CD'ye kalıp olarak yazdığınızı farz ederesek (aslında benim gibi hep elinizin altında olduğunu varsayıyorum).

10 Haziran 2012 Pazar

Dojo ( ve CoffeeScript ) ile basit bir panel oluşturma ve yerleşim örneği

Önceki yazıda Merhaba dojo demiştim, şimdi temel yerleşim nesnelerini kullanarak küçük bir şeyler yapıyorum.

Yapmak istediğim sayfanın en üstünde Gnome3 paneline benzer bir panel oluşturup panelin soluna uygulama menülerini sağına da kullanıcı girişi için açılır bir düğme eklemek, hepsi bu.

7 Haziran 2012 Perşembe

Droid istilasına hazır olun, Çin'in droidleri Dünya'yı ele geçirecek

Özellikle son aylarda çeşitli teknoloji sitelerindeki haberlerden edindiğim intibaya göre droidler istilaya hazırlanıyor. Darth Vader'ın gizli gizli seri üretimi yapılan droidleri gibi Çin'de pek çok fabrika geceli gündüzlü milyonlarca tablet üretiyor ve bu üretim büyük bir hızla artıyor. Bu yeni bir şey değil tabii, önceki yıllarda da bilgisayar ve telefon gibi aletlerde aynı şeyi yaşadık ama bu sefer olaya istila gözüyle bakmamın nedeni bu tabletlerin işlev/fiyat oranı. Youtube'dan birkaç örnek;

2 Haziran 2012 Cumartesi

Dojo ve CoffeeScript ile Merhaba Dünya

DojoDojo Vakfı tarafından geliştirilen ve pek çok açık kaynaklı projenin en temel taşı olan güçlü bir Javascript (JS) araç takımı. Coffescript (CS) ise benim gibi JS'nin iğrenç söz diziminden nefret edenlerin kolay anlaşılır JS yazmasını sağlayan minik bir derleyici.