13 Ağustos 2010 Cuma

Pardus 2009.2 Xfce seçkisi

Seçkiyi 1 ay önce Özgürlükiçin.com forum sayfasından duyurmuştum, günlük yazmayı unutunca forumu takip etmeyenlerin gözünden kaçmıştır muhtemelen. Ancak bu çalışmanın farklı bir Pardus sürümü veya farklı bir dağıtım olmadığının altını çizeyim. Sadece Pardus 2009.2 kurulumunda bulunan paketler seçkinin amacına göre değiştirilerek resmi Pardus depolarından tekrar oluşturulmuştur.

İndirme bağlantıları ve diğer açıklamalar forumda mevcut. Kurulumdan sonra Xfce masaüstü açılmaktadır, istenirse KDE masaüstüne de geçilebilir. Seçki 14 Temmuz'a kadar olan güncellemeleri de barındırıyor, vakit buldukça güncellemeyi düşünüyorum.

7 yorum:

  1. arkadas turkcelestirmenin de boku cikti iyice. Secki ne ya. Ne bir anlam uyandiriyor, ne de bi yerde bulunabiliyor. Ne demek istiyorsun.

    YanıtlaSil
  2. Seçki kelimesi genelde edebiyatta kullanılıyor, eserlerden seçilmiş parçalar bir arada yayınlanıyor falan. Pardus geliştiricileri de farklı paketlerden oluşan kurulumlara Seçki demeyi tercih ediyor, bende aynen kullanıyorum.

    Başka bir öneriniz var mı?

    YanıtlaSil
  3. bunu nasıl usb'ye atacağız ?

    YanıtlaSil
  4. Resmi Pardus iso dosyasından bir farkı yok, wikide anlatıldığı gibi usb'ye yazdırabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Özgürlük içindeki bulunağını (linkini) verdiğiniz iso dosyasını ben indiremiyorum. Sorun ben de mi yoksa sitede mi anlayamadım da. Sorun şöyle:
    indirme bulunağını takip ediyorum, indirme ekranı geliyor, indiriyorum ama çok ani bir iniş oluyor. Yani kısacası inmiyor. Acaba sorun bende midir yoksa adrive da mı. Anlayamadım. Ve bir şey daha, indirebileceğimiz başka adres var mı?
    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Ali Erkan İMREK,
    Öncelikle elinize sağlık.
    Forumda yaşadığım sorun ile ilgili olarak bir girdi yazdım. Burada kısaca özetlersem, "iso" dosyasını bir dosya paylaşım sitesine yüklemişsiniz doğal olarak. Ancak, "iso" dosyasını Firefox ile normal yollardan indirmeye kalktığımda karşıma indirmenin tamamlanmasına "1 saat 45 dakika kaldı" gibi bir durum çıkıyor.
    Bunu aşmanın yolu var mıdır?
    İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Ali Erkan İMREK,
    ISO'yu sabırla indirdim. Ve kurdum. Şu anda da oradan yazıyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil