15 Nisan 2008 Salı

PINP v0.1 Released- Pardus için İnternet Paylaşımı

Bir süredir üzerinde çalıştığım pinp sonunda görücüye çıktı.

Yaklaşık 1 aydır Python ve PyQt öğrenmek için ne yapabilirim diye düşünürken en kestirme yolun bir proje üzerinde çalışmak olduğuna karar verdim ve daha önceden "Pardus'da şu da olsa iyi olurdu" dediğim birkaç fikirden bir tanesi olan internet paylaşımı üzerine çalışmaya başladım.

Proje beklediğimden çabuk çalışır hale geldi. Pinp, bilgisayarınıza bağlı olan interneti ikinci bir ethernet kartınız varsa buna bağlı bilgisayarlara da paylaştırma işini tek tıklamayla yapmanızı sağlıyor. Ancak bu sürüm bir nevi Beta olduğundan henüz hata kontrolü veya durum bilgilendirme gibi özellikleri yok, ama denediğim kadarıyla işini iyi yapıyor.

Pardus ekibi bu yaz İnternet paylaşımı için bir staj projesi açıklamış. Umarım stajerler iyi iş çıkarır, o zamana kadar PINP ile idare edin.

Linux ile 1,5 yıl önce tanıştığımda acaba bende bir gün Linux için program yazabilir miyim? diye düşünmüştüm, her şey tahmin ettiğimden çok daha hızlı gelişti. Bu özgür yazılım ve açık kaynak Dünyası gerçekten çok eğlenceli bir yermiş.

Proje Adresi: http://sourceforge.net/projects/pinp/

2 yorum:

  1. 2011.2 pardus kurulu Çep telefonu ile internete bağlanıyorum interneti paylaştırmak istedimde; paket derlenmiyor Program sonlandırıldı.
    unpack: kaynak arşivin bütünlüğünde sorun var. hatası veriyor indirilen dosyayı indirilenlere kopyaladım ark la açmaya çalıştım ondada;
    Loading the archive /home/slarikan/İndirilenler/pinp_0.1.tar.gz failed with the following error: The archive reading failed with the following error: Unrecognized archive format hatası verdi.

    YanıtlaSil
  2. Bu yazılımı Pardus 2007 için geliştirmiştim, 2008'de de galiba çalışıyordu ama Pardus 2009 ile Güvenlik Duvarı içerisinde internet paylaşımı özelliği eklendi, bende programı 2009 ve sonraki sürümler için geliştirmedim. Yani Pardus 2011 ile çalışmaz.

    YanıtlaSil