8 Eylül 2009 Salı

Beyin ameliyatı

Bir süredir Ceyhun ile Özgürlükiçin.com Beyin bölümünde zorlu bir temizlik yürütüyoruz. Bugün, toplam sayısı 1.000'i bulan yeni fikir bölümündeki başlıkları tek tek inceleyerek kaba bir eleme yaptım.

Önce Geçersiz işaretlenmiş fikirlerin listesini taradım, Geçersiz olduğuna göre çoğu temizlenmeye uygundur diye düşündüm. Yanılmamışım, Geçersiz fikirlerin pek çoğu Pardus projesinden ziyade topluluk faaliyetlerini ve özgürlükiçin.com forumlarını ilgilendiriyordu, önemli bir kısmı da yeni paket talepleri ile bir fikirden çok geliştiricilere iletilemeyecek durumdaki önerilerden oluşuyordu. Bu durumdakilerin hemen hepsini Yeni fikir bölümünden ilgili bölümlere taşıdım.

Sonra forumun son sayfasından başlayarak başlıkları taramaya başladım. Bazı fikirler zaten başlığına bakınca "Beni Geçersiz işaretle, benim ne işim var burada" diyerek bağırıyordu, buradan da pek çok fikir Geçersiz işaretlenip özellikle İstek ve Öneriler ile Diğer bölümüne gitti.

Bu arada Ceyhun da yeni fikirleri gözden geçirmekle meşguldü. Kısacası Beyin bölümünde uzun bir ameliyat devam ediyor. Yarından itibaren boş vakitlerimizde kalan fikirler tek tek gözden geçirilecek, yeni açılanlar incelenecek. Ama artık daha kısa bir listemiz var.

2 yorum:

  1. Eline sağlık. Bundan sonra biraz rahatlarız.

    YanıtlaSil
  2. Huşu uyandıran miras! Siteniz aslında dikkat çekici. Şahsen bence bunun için seviyorum.
    Alzheimer tedavisi

    YanıtlaSil