16 Kasım 2009 Pazartesi

Paso 0.1

Kendinize özel Pardus kurulum ortamı hazırlayabileceğiniz Paso'nun 0.1 sürümü hazır. http://github.com/alierkanimrek/paso/downloads Adresinden indirebilirsiniz, arşivi açıp src dizininde "python paso.py" komutunu çalıştırmanız yeterli. Nasıl kullanacağınıza dair kısa açıklamalar http://wiki.github.com/alierkanimrek/paso adresinde var. Tabii eksikler çok http://github.com/alierkanimrek/paso/issues adresinden bilinen hatalara bakabilirsiniz.

Xfce önkurulumlu Pardus için bir .paso hazırladım http://groups.google.com.tr/group/antalya_linux/files adresinden indirebilirsiniz.

6 yorum:

  1. Bir defa paso da cd hazırlayacaz. ondan sonra paso yatacaz :))

    YanıtlaSil
  2. ben savaş şöyle bir hatayla karşılaştım.
    sistem hatası. program sonlandırıldı.
    (22, 'Ge\xc3\xa7ersiz arg\xc3\xbcman')
    ....
    hata şöyle bitiyor
    building repo. file not created:/home/sm/dwhelper/Pardus_2009_16112009/repo/pisi-index.xml.bz2

    YanıtlaSil
  3. Pisi'nin index oluşturma sırasında verdiği bir hata, tahminen bozuk inen bir paketten olmuş olabilir, .../repo/ dizininde aşağıdaki komutu çalışıtırıp hangi pakette hata verdiğine bakıp o paketi silip tekrar deneyebilirsiniz.

    pisi ix --skip-signing -d

    YanıtlaSil
  4. selamlar ali bey. pudingle flash belleğe yazdırmaya çalışınca checksum hatası veriyor. ben de eski usülde wikideki yöntemle kurmak için pardus 2008i yeniden kurdum. pardus 2008'in güncellenmiş versiyonunu yapmak için acaba pisinin önbelleğindeki dosyalar kullanılabilir mi bir de xfce'de gnome-keyring paketinin farklı versiyonunu indirmeye çalışıyor fakat ben 2009 depoya baktım yüklemeye çalıştığı versiyon depoda mevcut değil... yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  5. hata bu xfcedeki
    HTTP Error:http://paketler.pardus.org.tr/contrib-2009/gnome-keyring-2.26.3-13-5.pisi

    YanıtlaSil
  6. Puding, iso dosyalarını resmi iso dosyalarının doğrulama kodları ile kontrol ettiği için Paso ile hazırlanan iso'ları yazdıramıyor maalesef. Bunu Gökmen ile konuşsam iyi olacak :)

    Paso'yu 2008 ile denemedim, Qt sürümünden dolayı çalışmayabilir. Ayrıca 2009'da delta paket desteği geldiğinden packages dizinindeki delta paketler Paso için kullanılamıyor, çünkü kurulumda paketin tamamı gerekiyor, delta'lar sadece güncellenen kısımları içeriyor çünkü.


    gnomekeyring Paketi Pardus2009 deposuna alınmış, geliştiriciler çeşitli nedenlerle paketleri depolar arasında taşıyor zaman zaman. Paso dosyası hazırlandığında paket contrib'deymiş şimdi pardus2009'da, bununla ilgili geliştirme ileriki sürümlerde olacak, şimdilik şuraya bakın: http://github.com/alierkanimrek/paso/issues#issue/2

    Ayrıca bundan sonra Öİ'de gönüllü çalışmalar forumunda Paso başlığında devam edelim...

    YanıtlaSil