12 Eylül 2011 Pazartesi

Spor Genel Müdürlüğü Pardus'a kapılarını kapattı

Spor Genel Müdürlüğü 81 vilayette bulunan il müdürlüklerini de içerisine alan yeni bir yapılanma amacıyla tüm bilgisayar sistemlerini tek bir etki alanına (domain) dahil etme çalışmaları yürütüyor. Bu çalışma özel bir firmaya ihale yoluyla verilmiş durumda.

Ancak yapılan çalışmalar tamamen Microsoft teknolojileri kullanılarak yürütülüyor ve firma tarafından il müdürlüklerinde bulunan Pardus sistemler yerine Windows kurulması isteniyor. 81 İlde toplam 1600 civarında bilgisayar kullanılmakta.

Böylece ülke çapında teşkilatlanmış olan bir kamu kurumu adeta Pardus'a kapılarını kapatmış, gücün karanlık tarafına geçmiş oldu.

3 yorum:

  1. windows 7 premium:
    1600 * 120 $ civarı =192000$
    tabi libre office abilerin karizmasını bozar
    microsoft ofis 2010:
    1600 * 300$ civarı =480000$
    oh yarasın ihaleyi kazanan şirkete :)
    ama amerikaya kaçan milli servet hakkında espiri yapamıcam azıcık vergiyi veren biri olarak ucu bana dokunuyor...

    YanıtlaSil
  2. Pardusun doğru düzgün sürüm çıkaramadığı günümüzde bu tür haberlere şaşmamak lazım. Çuvaldızı biraz da kendimize batıralım..

    YanıtlaSil
  3. devletin yerli kaynak kullanımına alıştırmaya çalıştığı bu dönemde, yine kendi bakanlığının özgür yazılım olan ve de türk malı olan pardus işletim sistemine HAYR demesi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirtecek birşey??
    tamam, pardus belki bir windows kadar bazılarının gözünde olması gerektiği gibi olamadı ama parsusun ilk çalışmadan hu yana ne kadar yol kattettiğini gözardı da etmemk gerekir.
    biraz reklam ve de yatırımla tüm türkiye de hatta farklı dil versiyonlarıyla diğer özgür yazılımlar kadar dünyada da kabul göreceğinden hiç şüphem yoktur.
    saygılarımla...

    mustafa okumuş.

    YanıtlaSil