20 Aralık 2011 Salı

Sona mı yaklaşıyoruz?

Pardus proje yönetici tarafından yapılan 2 Kasım tarihli son açıklama ile Tübitak bünyesindeki yeniden yapılanma çalışmalarına bağlı olarak Pardus projesinde de bazı değişiklikler olacağı belirtilmişti.

Proje çalışanları ve projeden ayrılan geliştiriciler Tübitak ile yaptıkları gizlilik anlaşmaları nedeniyle açıklama yapamadıkları ve henüz resmi bir açıklama da olmadığı için projenin geleceği konusunda ne gibi değişiklikler olduğu bilinmiyor.

En son Pozitif.tv yayınına katılan geliştiricilerden Gökmen Göksel, Pardus 2012 bireysel sürümü olmayacağını 2012 sonunda 2013 bireysel sürümü yayınlanmasının planlandığını söylemişti. Ancak eski Pardus kullanıcıları böyle uzun vadeli planlamaların hiçbir zaman tutturulamadığını biliyor :)

Son günlerde ise projenin bireysel sürümleri artık yayınlamayacağı sadece Kurumsal sürümlerle yoluna devam edeceği bazı listelerde konuşulmaya başlandı. Bu, Pardus 2011'in son bireysel sürüm olarak kalacağı ve bireysel kullanıcılara veda edileceği anlamına geliyor.

Şu günlerde herkesin gözü yapılacak resmi açıklamalarda.

10 yorum:

  1. İşe bak! Tamda Pardus son hızda gelişirken alınacak kararlara bak! Sonu kötü olmaz inşallah.

    YanıtlaSil
  2. boyle bir sonu duymak istemiyorum zaman ne gosterecek bakalim hayirlisi

    YanıtlaSil
  3. Arkadaslar dört gelistiricimiz Pardus projesinden ayilmis - fakat projede herhangi bir olumsuzluk oldugu yüzünden degil. Haberi dogru okuduysaniz anlarsiniz:

    ---
    Geçtiğimiz dönemde Meltem Parmaksız UEKAE’de farklı bir projede çalışmak, Mete Alparslan Katırcıoğlu yurtdışında çalışmak, Onur Küçük özgür yazılım kariyerine Türkiye’de bir yeni girişimde devam etmek, Gökcen Eraslan da akademik kariyerine yoğunlaşmak için ekipten ayrıldılar.
    --
    Kaynak: http://developer.pardus.org.tr/people/tekman/blog/?p=220

    Pardus GNU/Linux özgür yazilim ve Linux dünyasini cok zenginlestirdi. Bence bu tür karamsar spekulasyonlar yapmaya hic gerek york!


    Saygilar,
    Gürkan - www.PardusUser.de

    YanıtlaSil
  4. Sonunda bir iki cümle duyabildik.

    http://liste.pardus.org.tr/pardus-kullanicilari/2011-December/069377.html

    YanıtlaSil
  5. şu son günlerde bir çok kurumda yapılanma değişikliklerine gidiliyor. bu değişiklikler nedeniyle ,ihaleler, bütçeler vs. yeniden programlanıyor. tübitak ta da olan herhalde böyledir.bir iki aya kadar herşey rayına oturur

    YanıtlaSil
  6. Yeni haberler var;

    http://www.pardus-linux.org/forum/g%C3%BCncel/pardus-projesi-hakk%C4%B1nda

    YanıtlaSil