7 Şubat 2010 Pazar

Flash Player 10.1'i deneyin

Maalesef Flash Player'in Linux sürümü çok kötü bir performansa sahip, buna bazı ekran kartı sürücülerinden kaynaklanan performans sorunları da eklenince bazı sistemlerde yoğun flash bulunduran siteler açıldığında gözle görülür hız sorunları yaşanabiliyor.

Adobe bu yıl içinde Flash Plugin'in 10.1 sürümünü duyuracak, ancak 10.0 ile performans sorunları yaşıyorsanız şimdiden bir deneme yapabilirsiniz.

http://www.adobe.com/software/flash/about/ Adresinden kullandığınız Flash Player sürümünü öğrenebilirsiniz, 10.1 için http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html adresindeki "Download plugin for Linux (TAR.GZ)" bağlantısından arşiv dosyasını indirip, içerisindeki libflashplayer.so dosyasını çıkarıp, root kullanıcı ile /opt/netscape/plugins yoluna kopyalamanız yeterli. Tarayıcınızı kapatıp açtığınızda 10.1 sürümü kullanmaya başlayacaksınız.

Ancak 10.1 henüz kararlı bir sürüm olmadığından geri dönüş yapmak isteyebilirsiniz. Bunun için ya mevcut .so dosyasının üzerine yazmadan bir yedeğini alın, ya da "sudo pisi it flashplugin --reinstall" komutunu çalıştırmanız yeterli olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder