7 Nisan 2010 Çarşamba

Pardus Wiki'ye bir haller oluyor

Pardus Wiki yani Pardus Ansiklopedisi pek çok kullanıcının bildiğinin aksine kullanıcılar tarafından yazılıyor, geliştiriciler tarafından da kullanılıyor ama sadece geliştirme faaaliyetlerinin belgelendirilmesi için.

Bugün için Pardus Wikisi Türkçe dilindeki en zengin özgür yazılım belgelendirme ortamlarından birisi haline gelmiş durumda. Bu nedenle Pardus kullanıcılarını kutlamak lazım.

Şu sıralar da III.Wiki Kuşatması devam ediyor, bu kuşatmada hedef taslak halindeki maddeleri kaliteli maddeler haline getirmek.

Wiki'de düzenleme yapmak gerçekte çok basittir, mesela maddeler halinde bir liste yazmak isterseniz maddelerin başına * işareti koymanız yeterli. Konu başlığını "==Konu başlığı==" gibi yazabilirsiniz, bir alt seviye başlık için "===" kullanırsınız, "====" tahmin edebileceğiniz gibi daha alt seviye başlık için kullanılır.

Bunlar gibi çok basit kodlamalarla harika düzenlemeler yapmak mümkün, zaten wiki oldukça sade bir görünümde olduğundan çok fazla biçimlendirme kodu bilmenize gerek yok, ihtiyacınız olan her şeyi Özgürlükiçin e-Dergi'nin 20. sayısındaki basit rehberde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder