20 Nisan 2010 Salı

Tek umudum Google Wave

Facebook ve benzeri siteleri hiç kullanmadım, en son Google Buzz'a takılmıştım o da sarmadı, takip edemiyorum, zamanımı, kimin ne yaptığı ne dediğini takip etmektense kendi yaptıklarıma ayırmak istiyorum sanırım. Çok mu bencilce oldu?

Pardus topluluk faaliyetlerine yapmaya çalıştığım katkılar ve üstlendiğim yönetim görevleri zaten yeterince zamanımı alıyor, hatta iş yoğunluğundan şu aralar topluluk işlerine de zamanım olmuyor. Spor olsun diye yaptığım üç kuruşluk kodlama keyfim vardı ama epeydir buna da zamanım olmadı.

Öyle bir şey olmalı ki; sadece ilgilendiğim konulardaki bağlantılarımla ortak çalışmalar yürütüp, iletişim ve paylaşımda bulunabileceğim, özel bağlantılarımı da aynı platformda bu faaliyetlerimden ayırı olarak yönetebileceğim bir ortam olmalı. Artık tek umudum Google Wave gibi görünüyor, sunumunu seyrettikten sonra benim gibiler için bir şeyleri değiştirebilir diye düşünüyorum.

3 yorum:

  1. Aradığın şey FrienFeed olmasın? Google Wave sanki pek kullanımlıyor...

    YanıtlaSil
  2. Wave zaten henüz lab. ortamında Burak, videoyu izlemediysen bir bak, e-posta, IM gibi kavramlar yeniden tanımlanmış, baştan aşağı değişmiş.

    FriendFeed'i hiç bilmiyorum, belki haklısın.

    YanıtlaSil
  3. Video'yu izlemedim, ama Wave hakkında söylediklerini zaten biliyorum. Ben de senin yukarıda bahsettiğin gibi bir ihtiyaç içindeydim, FF çözüm oldu gibi.

    YanıtlaSil