13 Ekim 2009 Salı

Yalın ADSL kullanımı hangi bahara kaldı?

Telekom A.Ş. ADSL abonelerinin telefon hattı olmadan yalın ADSL hizmeti alabilmelerini sağlayan düzenleme ile ilgili süreç hala süründürülüyor. Yasal olmayan bu uygulama bazı tüketicilerin açtığı davalarla yargıya taşınmış, buna itiraz eden şirketin itirazları da haksız bulunarak reddedilmişti. Şirketin bu konuda ayak diremesinin nedeni olarak ,uygulamadan tahminen yılda 1 Milyar TL civarında haksız kazanç elde etmesi olarak gösteriliyor.

Mahkeme kararları doğrultusunda hareket eden Rekabet Kurulu 18 Şubat 2009'da aldığı bir kararla 3 ay içerisinde bu şirketin Bilgi Teknolojileri Kurumuna izin için başvurmasını şart koşmuştu. Başvuru ancak 2 ay gecikmeyle 3 Temmuz'da yapılabilmişti.

Rekabet Kurumu'nun yaptığı son basın açıklaması ile topun BTK'da olduğu, BTK ile şirket arasında görüşmelerin 3 aydır bir takvime bağlanıp sonuçlanmadığı, yani mahkeme kararlarının üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen konunun süründürülmeye devam ettiği anlaşılıyor.

Bence, aradan geçen zaman uzadıkça bu haksızlığa resmi kurumlar tarafından da göz yumulduğu görüntüsü ortaya çıkıyor. Tekel konumuyla zaten piyasada yeterince rahatsız edici olan bu şirketin bu haksız kazancına hızlı ve keskin kararlarla son verilerek ortaya yayılan kötü kokuların bertaraf edilmesi, bu kurumların saygınlığını geri kazanması için şart.

4 yorum:

  1. geçen hafta telefonu ve adsl iptal ettirdim, bu işlem yaklaşık 2 saat sürdü, yanlış anlamayın borcum veya başka bir durum yok. dün aradılar neden iptal etiriyorsunuz dediler ve ilk neden olarak bunu saydım. telefondaki kız sabit olmadan olmaz gibi birşey dedi, ben de 3g kullanıyoruöm artık gerek yok dedim. baya bir dil döktü, haksız kazanç aldıklarını baya bir anlattım sonra anladı ki ikna edemeyecek sinirli bir şekilde kapattı.
    3g olmayanlar veya data transferi fazla olanlara allah kolaylık versin

    YanıtlaSil
  2. artık gerçekten yeter.yarından tezi yok ben de adsl ve telefon hattımı kapattıracağım.telekomun yaptığı gerçekten haksızlık,bunca insanı enayi yerine koymak gerçekten çok ayıp..başka da diyecek söz bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  3. İlk çıktığı zamandan beri ADSL kullanıyordum, 1,5 ay once ADSL interneti, 2 hafta önce de telefonu iptal ettirdim. Turksat Uydunet (Kablonet) kullanıyorum. İstanbul'da yaşadığım için bu konuda şanslıyım. Şimdiye kadar konuşmadan ödediğim sabit ücretlere acıyayım mı bilmiyorum. Sabit ücret yerine hızımı artırdım aynı ücrete 2 kat hız oldu. Zaten sabit hattan görüşme yapmıyorum. Zararın neresinden dönersek kârdır. Saygılar...

    YanıtlaSil
  4. 2010 baharına kaldı ;-)
    Yalın ADSL uygulamasına geçiliyo nihayet. Biraz gecikmeli oldu gerçi ama yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim bence.

    YanıtlaSil